Hogy ér össze Mészáros Lőrinc meggazdagodása Orbánnal?

Mészáros Lőrinc egy év alatt meghatszorozta vagyonát! 100 milliárd forinttal, 120 milliárdra nőtt a vagyona, így a 31. helyről az 5. helyre ugrott a leggazdagabb magyarok listáján. Semmi közünk nem lenne ehhez a hírhez, ha vállalkozóként minden állami támogatás nélkül érte volna ezt, ha feltalálta volna az új Facebookot…Viszont minden jel arra utal, hogy ez valójában nem az ő vagyona – hanem Orbán Viktoré.

Nem újkeletű a hír, talán azért nem foglalkozunk vele eleget, mert Valentin-nap jelentette meg a 444: A Mészáros-birodalom cége rendezte az Orbán-rokonok tartozását. A Hír TV közérdekű adatigénylése során derült ki, a Mészáros Lőrinchez kapcsolható Hórusz Faktorház fizette ki az Orbán-rokonok 3,2 milliárdos tartozását.

Jótékonykodás? Ugyan már. A vagyon igazi tulajdonosának utasítása. Nem tudjuk, mekkora hányaddal rendelkezik a valóságban ő maga, és mekkora hányad valós tulajdonosa a miniszterelnök, Orbán Viktor?

Ön elhiszi a hivatalos kommunikációt? A korábbi három helyett már csak két – egy budapesti és egy felcsúti – ingatlannak tulajdonosa Orbán Viktor, akinek a számláján is kevesebb pénz van, mint egy évvel korábban. Autója, egyéb nagy értékű ingósága és gazdasági érdekeltsége továbbra sincs a Fidesz elnökének. Míg a feleségével, Lévai Anikóval közös számláján tavaly valamivel több mint 5 millió forint volt, addig a mostani nyilatkozatban itt 742 ezer forint szerepel.

Inkább hihető a következő verzió, ami összeszámolja a mészároslőrinceken keresztül kezelt vagyont: 303 milliárdos láthatatlan vagyonával idén is Orbán Viktor a leggazdagabb magyar – állította a HírTV Egyenesen című műsorában az Együtt alelnöke, Juhász Péter. A politikus párttársaival számolta ki ezt az összeget, akár csak tavaly, amikor 205 milliárdra becsülték Orbán vagyonát.

Magyarország Tartuffe-je, Orbán Viktor meddig tudja fenntartani a látszatot?

Kép: Scher Ferenc: Egy vezér gyermekkora (az ARC kiállításról)

Egyéb források:

https://444.hu/2017/04/27/meszaros-lorinc-vagyona-100-milliard-forinttal-nott-mar-az-5-leggazdagabb-magyar

http://24.hu/belfold/2017/01/31/csokkent-orban-viktor-vagyona-742-ezer-forint-van-a-szamlajan/

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s