Gratulálok a lottó ötöséhez!

Gratulálok a lottó ötöséhez! Pintér Sándor belügyminiszter vagyok, TEK-es kollegáim máris a ház előtt vannak, hogy egy szolid havi fixért megvédjék Önt. A megnyert 5 milliárdhoz képest elenyésző az 5 millió forintos honorárium, a szerződés máris ott van a csapat vezetőjénél, csak alá kell írnia. Arról, hogyan fektesse be pénzét, nemsokára az ország legnagyobb közgazdásza, Matolcsy György fogja telefonon tájékoztatni. Ugye örül, hogy a Felcsúti Puskás Akadémia egyik legnagyobb támogatója lehet? – mindez tíz perccel a sorsolás után, amikor még valószínűleg nem is tudod, hogy nyertél.

A nem is messzi távoli jövő. Az első igazi lépés ennek az irányába:

„A társaságnak az idei év nyarától meg kell felelnie a pénzmosás elleni törvénynek, vagyis minden sportfogadásban, a 600 ezer forint feletti nyereményt elérő játékost ellenőriznie kell a vállalkozásnak.” http://24.hu/fn/gazdasag/2017/05/25/at-fogjak-vilagitani-a-nagyobb-lottonyerteseket/

„a vállalat a pénzmosás elleni törvénynek való megfeleléssel összefüggésben játékoskártyát is bevezet. Október elejére várható az a kormányhatározat, amely a piacra lépés előfeltétele a Szerencsejáték Felügyelet engedélye mellett. Ezután leghamarabb novemberben kezdődhet meg a játékoskártyák terítése, első körben 700 ezer kártyát tervez a társaság, ebből a legelső ütemben 150 ezret. A játékosok ezt a tervek szerint ingyen kapják, bár – a lap számítása szerint – a játékoskártyáknak csak az anyagköltsége 980 millió forint.”

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_valtozas_jon_a_szerencsejatek-piacon.647376.html

Nem tudni még, mekkora ez a lépés. A nyertesek ellenőrzéséhez kell, írják. Első lépésként önkéntes lesz… Amit gyanítok: a pénzmosás elleni harcra hivatkozva kezdik megfigyelni szokásainkat, tudnak meg rólunk jóval többet, mint a törvény alapján kellene. A pénzmosás elleni törvényre hivatkozva születik egy adathalász kormányhatározat.

Ha utólag kell a nyertest azonosítani – miért nem elég a nyertes ellenőrzése személyi igazolvánnyal, miért kell egy játékoskártya? Bankban elég magam személyivel azonosítanom, itt nem?

Ha viszont már előre, minden játéknál használnom kell a kártyát, akkor innentől kezdve a Szerencsejáték Zrt gépein nem csak azt tudja majd VALAKI ellenőrizni, van-e nyertes szelvény, hanem azt is, kié az a szelvény.

És kopogtatnak az ajtódon. Korábban máshol már írtam: ha nem vagy fideszközeli, meggazdagodásod szinte csak egy lottó ötössel lehetséges.  Nemsokára már úgysem?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s