Saját javaslata ellen szavazott a fideszes megyei közgyűlési elnök

Avagy amikor beint a megyének és Komáromnak a Fidesz…

Politikai döntést hozott a fideszes többség, mikor nem engedte, hogy a kedvenc Majki Népfőiskolai Társaság mellett a komáromi Élettér Egyesület is eredményesen pályázhasson.

Október 26-án rendkívüli testületi ülést tartott a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés. A nyilvános rész egyetlen napirendi pontja a Civil Információs Centrum pályázathoz adható megyei hozzájárulás kérdése volt.

Két pályázó volt: a Majki Népfőiskolai Társaság és az Élettér Egyesület. A komáromi székhelyű Élettér Egyesület vezetése a két komáromi illetőségű képviselőt, Turi Bálint fideszes alpolgármestert és engem keresett meg azzal, hogy támogassuk indulásukat.

Mikor megérkeztem a közgyűlésre, örömmel láttam, hogy tárgyalni fogunk az Élettérről is. Egyenesen megnyugodtam, mikor láttam az előterjesztő javaslatát: támogassuk ezt a pályázót is. Az előterjesztő Popovics György, a megyei közgyűlés fideszes elnöke volt. És jött a hideg zuhany: egyetlen megyei fideszes képviselő sem szavazta meg a támogatást!

A fideszes komáromi alpolgármester Turi Bálint sem.

És az előterjesztésben a pályázó támogatását javasló fideszes megyei elnök Popovics György sem.

Igennel szavazott az összes jelenlévő fideszes képviselőn kívül mindenki: a két Jobbikos, a jelenlévő MSZP-s képviselőtársam és én.

20 éve dolgozik a civil szektorért az Élettér Egyesület. Megérdemelték volna, hogy legalább az esélyük meglegyen pályázni. Mivel a megye csak a Majki Népfőiskolának adott támogatást, ezért a pályázatot kiíró EMMI-nek nem lesz nehéz dolga dönteni.

Döntött helyette a megyei közgyűlés. A pályázók és a pályázati anyagok részletes ismerete nélkül. A pályázati anyagok objektív kiértékelése nélkül. Hogy a legjobb szolgáltatást vajon a Népfőiskola tudja nyújtani? Már sosem tudjuk meg.

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s