Amikor az Észbontók okosabbak a műsorkészítőknél

Sokszor nézem elhűlve az Észbontókat a Viasat 3-on. Olyan, az általános műveltségre vonatkozó kérdésekre nem tudják a választ, amire szinte mindenki azt mondja: „Ilyen nincs”. hogy egyet kiemeljek: „A hány évből áll az évezred” kérdésre az egy évet felelték. A csapatoknak azt kell kitalálniuk, tudják-e a helyes választ az „Észbontók” vagy sem. Viszont múlt hét pénteken (November 17-én) furcsa dolog játszódott le: az Észbontók tudták a jó választ, amit viszont a műsor nem fogadott el.

Az adás ismétlés volt, és a hogyvolt.blog.hu-n is leírták, csak éppen a hibát nem.

„Miért nemzeti ünnep október 6-a?” – teszik fel a kérdést az „észbontó” lányoknak. Akik nem tudják, mi volt október 6-án, október 23-a rémlik nekik, Petőfivel… Majd bemondják: Nem is nemzeti ünnep október 6-a, mert október 23-a a nemzeti ünnep.

Öröm a stúdióban, mert arra tippeltek, hogy nem fogják tudni, és ki is jön a válasz: Október 6-a az aradi vértanúk nemzeti emléknapja.

És itt a bökkenő: ugyanis tényleg nem nemzeti ünnep október 6-a, „csak” nemzeti emléknap. A lányoknak igazuk volt (mindegy, milyen levezetéssel), mégis a műsorkészítők pontatlansága miatt úgy nézett ki a műsorban, mégsem. Szóval „észbontó” itt a műsor hivatalos válasza volt.

Egy átlagos feladvány


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s