Így építsd le Orbán rendszerét!

Tüntetéseken innen és túl. Amellett, hogy kiállunk a demokráciát ért támadás ellen, el kell kezdeni kis lépésekkel lebontani a rendszert. Mindenki hozzá tud járulni ahhoz, hogy minél hamarabb vége legyen. Több apró lépéssel, amik összeadva jelentősen gyengíthetik a rendszert.

A deáki passzív ellenállás a XXI. században röviden: ne „fogyassz” olyan terméket, szolgáltatást, ami a NER és a NER-ből élők fennmaradását segíti elő!

Orbán strómanjai tartják el a propagandagépezetet (igaz, kevésbé piaci alapon, inkább állami pénzekkel kitömve), de erősen megvetették lábukat a gazdaságban, így sok esetben őket gazdagítod mikor vásárolsz – miközben a hátszéllel nem rendelkező vállalkozások mennek csődbe. Legyél tudatos, legyél aktív, bátoríts erre másokat is!

Nézzük részletesebben:

Gyengítsd a Fidesz-médiát!

Bizonyos fokig ez a média is a piaci hirdetésekből él. Olvasóit, hallgatóit, nézőit mérik – ez alapján tudnak értékesíteni hirdetési felületeket. Minél kisebb irántuk az érdeklődés, annál kevesebb bevételhez jutnak. Úgyhogy:

  1. Ne olvass és ne ossz meg online Fidesz-közeli médiát!

Megvan, hova süllyedt le az Origó? Nettó kormánypropaganda. Felejtsd el az ilyen oldalakat, ne lájkold (ha megtetted, vond vissza), ne oszd meg!

Ha megosztva látod a neten, legyél te is hős, és írd alá, hogy Kamu! Ma azért terjednek a kamu hírek és az összeesküvés elméletek, mert mindenki elsiklik felettük. Kap pár like-ot, aki kitette, egy-két bátorító kommentet, és azt hiszi máris, igaza van.

  1. Ne olvass „offline” Fidesz-közeli médiát!

A megyei lapok és az ingyenes terjesztésű napilapok Orbánék kezében vannak. Hetilapok szalagcímeiről már üvölt, mit nem érdemes megvenni – vagy nézd meg, szerepel-e benne szerzőként Bencsik vagy Bayer.

Bátorítsd ismerőseidet, hogy máshonnan tájékozódjanak a helyi hírekről, mert azzal együtt kapják a mocskot is a megyei lapokban. Mondasd le velük az előfizetésüket.

  1. Ne nézz Fidesz-közeli médiát!

Nehezedik a történet: a TV2 csoport 20% körüli nézettségen áll, sorozataik népszerűek, Premier League meccsek közvetítése is náluk van. Közben pedig Tények néven futtatnak propaganda tevékenységet. Ne nézd a csatornáikat! Most mondhatnám, ne nézd az Echo TV-t és a Közmédiát, de hát azokat szinte senki sem nézi.

Aktívan le tudsz állni erről: habár 2.6 millió ember pártja és kormánya kötelezte arra a szolgáltatókat, hogy a közmédiával kell kezdeni a csatornakiosztásokat, mindenhol van lehetőség arra, hogy csak a kedvenc csatornáid szerepeljenek a menüben. Állítsd be!

  1. Ne hallgass Fidesz-közeli médiát!

Nagyon jól megy Andy Vajna Rádió 1-e, a Petőfi rádión is jó zene szól. Közben pedig óránként jön a kormánypropaganda a hírekben. Balázsékat hallgasd meg podcaston, és válts más adókra.

Ne vásárolj Fidesz-oligarchától!

Fidesz oligarchák vagy kegyencek vállalkozásai élnek a piacon. Nem csak a Nemzeti Dohányboltokból több koncessziót elnyerő emberekre kell gondolni, hanem azokra az üzletekre, amikre korábban a vasárnapi zárvatartást szabták vagy amik közvetlenül vannak Orbán barátainak kezében: éttermek, szállodák, fánksütödék… Amikor a Valami Amerika második részét néztük, nevettünk azon, hogy Bala a beceneve a gengszternek, mert övé a fél Balaton. Azóta már nem annyira vicces a helyzet.

  1. Kerüld a Fidesz-közeli üzleteket, éttermeket!

Több Dohánybolt is van a városban? Ha nem tudsz leszokni, válaszd, amelyik nem nyert több koncessziót. Tudod, hogy valamelyik EU-s pályázaton nyert érdekes módon a helyi fideszes családtagja, barátja, és abból üzemeltet egy kávézót, éttermet? Esetleg baráti áron bérli a területet az önkormányzattól? Válaszd inkább azt, aki ténylegesen a piacról él.

  1. Ne pihenj oligarchákat gazdagító szálláshelyen!

Ha Fideszé a fél Balaton, válaszd a másik felét. Hidd el, nagyobb eséllyel botlasz Mészáros Lőrinc barátaiba a saját szállodájában, aztán még hallgathatod ott is, hogy mindenki annyit ér, amennyije van.

Esetleg egy kérdés ismerősödnek a Facebookon, ha megszállt M. Lőrinc hoteljében, és onnan posztolt : „és mennyi pénzzel gazdagítottad Lőrincet?”

+1: Ne dolgozz Fidesz-közeli oligarchának!

Ez nehéz ügy. De ma Magyarországon munkaerő hiány van. Képzett embereket keresnek mindenhova. Szóval keress állást olyan helyen, ahol nem kell azt érezned minden nap, hogy akaratod ellenére munkáddal is a NER-t építed, Orbánt erősíted.

Ahhoz, hogy ez életképesen működni tudjon, össze kell állítani a térképet, hol és mi található Fidesz közeli kezekben. Nem kis munka, de megéri megcsinálni. Építsük le a NER-t tudatosan!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s